Artikelpromotie
Image default
Bedrijven

Waarom gember zo goed is als je wilt gaan afvallen

Als u probeert af te vallen en u wilt een maatje kleiner zijn. Dan is gember een goed ingrediënt om op uw boodschappenlijstje te zetten. Als u gember wilt eten om af te vallen, denk dan niet dat u kunt afvallen door alleen maar gember te eten, maar het is een goede aanvulling op uw gezonde voeding. Gember is trouwens niet alleen goed om af te vallen. Het helpt ook nog eens tegen spierpijn. Nog een reden om gember op te gaan nemen in uw voedingspatroon.

 

Gember geeft u langer een vol gevoel

Studies hebben aangetoond dat gember u langer een vol gevoel kan geven. Hierdoor eet u minder snel tussendoortjes. Snacks zijn vaak de reden dat u niet kunt afvallen. Bovendien is het ervaren van honger meestal niet bevorderlijk is voor gewichtsverlies. Als u dus gaat afvallen met gember, eet u minder snel snacks en heb je dus minder calorieën.

 

Uw bloedsuikerspiegel wordt positief beïnvloed door gember

Uw bloedsuikerspiegel is gerelateerd aan het insulinegehalte in uw bloed. Als uw bloed veel insuline bevat, slaat u veel vet op. Dit komt doordat insuline glucose omzet in vetreserves. Als uw bloedsuikerspiegel laag is, zit er bijna geen insuline in uw bloed en moet uw lichaam lichaamsvet gebruiken om energie te produceren. Daarom zal uw lichaam automatisch overschakelen op vetverbranding. Gember kan er daarom voor zorgen dat uw bloedsuikerspiegel daalt, waardoor de opname van lichaamsvet wordt verminderd en er al meer vet in het lichaam wordt verbrand.

 

https://dieetschema.nl/kun-je-sneller-afvallen-met-gember/