Artikelpromotie
Image default
Bedrijven

Een mentale dip verlaten

Iedereen heeft weleens last van een mentale dip. Een dip kan al na een kleine teleurstelling ontstaan. Te lang in een dip blijven hangen is echter erg schadelijk. Een mentale dip kan namelijk leiden tot een depressie. In dit artikel staan een aantal tips om zo snel mogelijk de mentale dip te verlaten.

 

De eerste tip die ik ga meegeven is: Ga sporten! Bijna iedereen heeft wel een sport waar hij/zij zich in bepaalde maten tot aangetrokken voelt. Sporten maakt je fysiek fitter en daardoor vaak ook mentaal gelukkiger. Sporten die minder intensief zijn zorgen juist meer voor mentale rust. De intensieve sport die wij aanraden squash. Squashen gebeurt vaak in duo’s maar blijft erg intensief waardoor je snel een band opbouwt. De minder intensieve sport die wij aanraden is golf. Golf zorgt ervoor dat je in de natuur bezig bent en ook deze sport kan in gezelschap worden beoefend. Het belangrijkste van de sport is dat er een vast patroon in zit. Zorg er dan ook voor dat je minimaal één keer per week sport.

 

De tweede tip is de buitenlucht opzoeken. Dit kan zijn naar het strand gaan, een boswandeling maken of een wandeling maken door de stad. Er zijn talloze van mensen de natuur gebruiken als een bron van rust. Je kunt zelf bepalen of je dit alleen of met gezelschap wilt doen. Het zou natuurlijk erg goed zijn om sport en de buitenlucht te combineren.

 

Ten derde kan je een aantal tests afnemen door professionals. Een voorbeeld hiervan is de hooggevoeligheid test. Deze test laat zien wat er nodig is om vooruit te komen. De uitslag van de test laat zien of je hoogsensitief bent. Dit zou betekenen dat een sessie met een professional aan te raden is. Deze coaches weten precies wat er nodig is om de juiste stappen vooruit te zetten.

 

https://onesessioncoaching.nl