Artikelpromotie
Image default
Bedrijven

Latte macchiato of cafe latte?

Koffie is voor veel mensen de ideale manier om de dag te starten. Ondanks de excentrieke smaak zijn er ontzettend veel liefhebbers van de zwarte, bittere drank. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontelbaar veel manieren om je koffie te drinken. In een restaurant of café zijn vaak de standaard koffiesoorten beschikbaar. Echter zijn laatste tijd zijn koffie met speciale smaken als karamel of hazelnoot ook populair. Ook is tegenwoordig ijskoffie steeds vaker te bestellen op het terras. Wellicht houd je meer van een cappuccino of drink je graag je koffie zwart. Wat je voorkeur ook is, er is altijd wel een koffiesoort die je aanspreekt.

Wat veel mensen echter niet weten is het verschil tussen café latte, latte macchiato of een koffie verkeerd. De benamingen worden vaak door elkaar gebruikt ondanks dat de dranken niet helemaal identiek zijn. De bereiding van de koffie zit hem in de naam. Een café latte wordt eerst met koffie bereid en later aangevuld met melk. Deze soort bevat weinig schuim. De Nederlandse benaming voor deze soort koffie is dan ook koffie verkeerd, omdat er meer melk dan koffie is. Een latte macchiato wordt bereid met eerst melk schuim gevolgd door koffie. Hierdoor bevat de koffie een lekkere schuimlaag. Het verschil zit hem dus voornamelijk in het melkschuim 

Tegenwoordig is het erg makkelijk om thuis koffie te maken, bijvoorbeeld met een Nespresso. Helaas zijn de bijhorende dolce gusto cups relatief prijzig. Gelukkig is er ook een dolce gusto cups alternatief. Dit zijn cups die identiek in vorm en smaak zijn, maar voor een goedkopere prijs. Als u dus goedkope nespresso cups zoekt is het handig om een alternatief te zoeken voor uw koffie. De cups voor nespresso zijn te verkrijgen in verschillende smaken koffiecups, waardoor u dus thuis ook gemakkelijk een café latte of latte macchiato kunt bereiden.

 

https://www.koffiecupster.nl/